KARTarkiv

KARTarkiv er en tjeneste som tilbys klubber som vil lagre kartene på en effektiv og trygg måte. Tjenesten leveres av Konkylie Data.

KARTarkiv er laget for lagring av kartfiler til orientering på formatet OCAD eller OMAP og legger alle klubbens kart i en separat mappe, som kun klubbens utvalgte medlemmer har tilgang. Hver av disse medlemmen kan gis tilgang til ett eller flere kart.

Hvis klubben har en ekstern kontakt som trenger tilgang, f.eks en kartkontrollør, en synfarer eller karttrykker, kan denne personen også gis tilgang til klubbens kart (ett eller flere).

Selve ideen bak kartarkivet er versjonshåndtering av kartene, samt sperring av kart som er lastet ned for endring, slik at man unngår dubleringer av kartet.

Hver gang et kart lastes ned for korreksjon, blir en kopi av gjeldende versjon liggende på serveren, slik at andre kan benytte denne som løypegrunnlag mens endringene pågår. Ved nedlasting sendes en e-postmelding til alle de som har tilgang til det aktuelle kartet med varsel om at kartet nå er sperret for endring av andre enn den som laster det ned. Tilsvarende sendes det ut melding om oppheving av sperren når kartet lastes opp etter korreksjon.

I tillegg til versjonshåndtering av kartfilene, kan det også tegnes inn ett eller flere omriss av området kartet dekker. Inntegnede kart kan dermed vises for publikum i et oversiktskart, samt at hvert omriss kan tilknyttes (valgfritt) et anleggsnr. fra søkeprosessen etter støttemidler fra det offentlige.

Klubben kan også selv velge å legge til rette for nedlasting av utvalgte kart med eller uten betaling.
Hvis kartet skal selges, kan klubben velge å tegne en avtale med Vipps, og dermed motta betaling for kart direkte inn på klubbens konto.


Priser for bruk av KARTarkiv finner du på siden med registreringsskjemaet. Prisene er oppgitt ex mva og du får totalsum med og uten mva mens du fyller ut skjemaet.


Ønsker du flere opplysninger om bruk av eller å bestille tjenesten, ta kontakt med Konkylie Data AS.


Prøv ZippyGO!

Har du prøvd den nye kart-appen ZippyGO. Den kan brukes via app (lastes ned der du vanligvis laster ned apper til din mobil), eller du kan bruke den fra en nettleser.

Via admin-panelet er det superlett å laste opp en georeferert kartfil og tilpasse denne nøyaktig til bakgrunnen. Se video på YouTube . Når dette er gjort, kan kartet gjenbrukes utallige ganger. Og du trenger ikke bare å bruke o-kart. Hva med å slippe fantasien løs og lage et (georeferert) sjørøverkart...   

Copyright: Konkylie Data AS